ÜST KREMA İÇİN
400 GR LABNE PEYNİRİ
1 YUMURTA
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 PAKET KREM ŞANTİ (1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
ALT TABAN İÇİN
50 GR TEREYAĞI(MARGARİNDE OLABİLİR AMA TEREYAĞINI TAVSİYE EDİYORUM)
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ÜST SOS İÇİN
FRAMBUAZ,ÇİLEK,LİMON HERHANGİ BİRİ İSTEĞE BAĞLI 1 SU BARDAĞI KADAR 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKERLE ÇIRPILIR YADA TANE TANEYKEN MEYVELER ŞEKERLE HARMANLARIN 15 DK TAVADA MEYVE ÖZSUYUNU BIRAKSIN DİYE KARIŞTIRILIR.SOĞUDUKDAN SONRA PASTANIN ÜZERİNE TAMAMEN KAPLICAK ŞEKİLDE DÖKÜLÜR BUZDOLABINDA 45 DK BEKLERSE DAHA DA GÜZEL OLUYOR AFİYET OLSUN.
YAPILIŞI
50 GR TEREYAĞI ERİTİLİP SOĞUTULUR.BÜSKİViLER RONDODAN GEÇİRİLİR.İÇİNE TARÇIN VE ŞEKER EKLENİR ERİMİŞ YAĞ İLE BERABER İYİCE KARIŞTIRILIR.ORTA BOY KELEPÇELİ KALIBIN DİBİNE EL YARDIMIYLA BASTIRILARAK YAYDIRILIR.BİSKÜVİLER TAMAMEN EZİLMİŞ OLUP TOPAK TOPAK OLMAMALIDIR (KALIPDA DÜZGÜN DURMASI İÇİN).180 C LİK FIRINA VERİLİP ÇOK DEĞİL 5-10 DK PİŞİRİLİR.SONRASINDA FIRINDAN ÇIKARIP SOĞUMAYA BIRAKILIR.
KREMA İÇİN ÖNCE YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR.SONRASINDA LABNE EKLENİR EN SONDA DİĞER MALZEMELER VE ÇIRPILIR..SOĞUMUŞ OLAN BİSKÜVİLİ KALIBIMIZIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. VE 180C DE 30-35 DK PİŞİRİLİR.ÖNEMLİ OLAN PİŞMEYE YAKIN KEKİN TAM ORTASINDA HAFİF BİR PİŞMEMİŞLİK OLMASIDIR.CIVIK DEMİYORUM AMA YUMUŞAKLIK ELİNİZLE DOKUNDUĞUNUZDA HAREKET EDER.BÖYLE BİR DURUMDAYKEN KEKİ KAPATMALI 10 DK DAN FAZLA FIRINDA TUTMADAN SOĞUMAYA BIRAKMALISINIZ YOKSA KEKDE ÇATLAMALAR MEYDANA GELİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder